Utilizarea panourilor fotovoltaice

Tehonologia fotovoltaica este folosita la echipamente ce lucraza in conditii care nu permit alimentarea cu energie intr-un mod facil: industria aerospatiala (sateliti, avionul fara pilot), mijloacele de transport pe apa (vase comerciale), statii izolate, avanposturi militare, balize luminoase, stalpi de iluminare, aparate de taxari in parcari, calculatoare de buzunare, lampioane, pompe de apa, vehicule pe sine, ceasuri de mana, etc.

Dintre descoperirile recente din domeniul tehnologiei fotovoltaice putem aminti: masini cu panouri solare (taxiul ecologic), centrala solara gigantica (compania producatoare de centrale solare de mari dimensiuni este BrightSource Energy, locatie deserul Mojave), transformarea Saharei intr-o uriasa ferma energetica si biologica, autostrada solara: Autostrada de 120.000 KWh,  etc.

In utilizarea casnica panourile solare au o importanta mai mare in cazul locuintelor izolate fara racord la reteaua de curent alternativ. In general in sistemele mai evoluate, optional pe langa panouri se mai monteaza:

  • o baterie de acumulator pentru a putea livra energie si in lipsa luminii solare
  • un regulator de tensiune pentru prevenirea supraincarcarii bateriei
  • un dispozitiv de deconectare in cazul descarcarii sub limita a acumulatoarelor
  • un dispozitiv de masurare ce indica directia de alimentare si cantitatea de energie produsa/consumata
  • in cazul utilizarii de consumatori de curent alternativ, este nevoie si de un invertor. In acest caz la locuintele racordate la reteaua de curent alternativ, teoretic ar exista posibilitatea eliminarii din schema a bateriei de acumulator, energia suplimentara fiind masurata in ambele directii (la surplus sau lipsa).

Prin intermediul PANOURI-FOTOVOLTAICE.ORG puteti sa fiti in contact cu ultima tehnologie referitoare la transformarea energiei solare in energie electrica cu ajutorul sistemelor cu panouri fotovoltaice. Folositi formularul de contact CONTACT pentru a intra in legatura cu o echipa de profesionisti in domeniul solutiilor de producere a curentului electric in conditii grele.

Puteti alege un model de panou fotovoltaic care sa se potiveasca cu casa dvs. Multumim.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>